Overslaan en naar de inhoud gaan
Uw partner in groen

Over ons

Dertig jaar geleden zetten Stefaan en Mie Verhulst - Van Ryckeghem hun eerste professionele stappen in de groensector.  Wat ooit begon met de particuliere verkoop van tuinplanten is in meer dan kwarteeuw tijd geëvolueerd naar een moderne kwekerij met  een groot aanbod van vaste planten, siergrassen, varens en kruiden. Zowel groothandelaars, tuincentra als tuinaanleggers maken nu gebruik van ons zeer uitgebreid assortiment met meer dan 2000 soorten en variëteiten. Sinds 2007 is ook oudste zoon Jonas voltijds actief in het bedrijf.

In 1985 startten Stefaan en Mie met de particuliere verkoop  van bijzondere éénjarigen en een beperkt assortiment vaste planten op de ouderlijke hoeve van Stefaan. Verschillende afnemers vonden de weg naar de kleine kwekerij en in 1990 werd er beslist te verhuizen naar een grotere, geschiktere locatie.

Het nieuwe bedrijf werd speciaal ingericht voor het kweken van vaste planten en minder gekende éénjarigen. Al vlug werd de focus volledig op vaste planten gericht. De vier hectare grote oppervlakte wordt intensief benut: de twee hectare glas- en plastiekserres worden gebruikt voor het stekken, scheuren, kweken en overwinteren van vaste planten. De rest van de kwekerij bestaat  uit containervelden uitgerust met een performant irrigatiesysteem zodat er zo weinig mogelijk water wordt verspild. Door de steeds hetere en drogere zomers is onze opslagcapaciteit van 3 miljoen liter water absoluut geen overbodige luxe.

Al verschillende jaren proberen wij op een zo ecologisch mogelijke manier onze planten te kweken. Zonnepanelen om onze energie op te wekken. Een zo gericht mogelijk gebruik van sproeistoffen om weinig impact te hebben op de fauna en flora. Deze inspanning worden gewaardeerd. In 2011 waren wij de eerste vasteplantenkwekerij in België met het MPS A-label. Het Milieu Programma Sierteelt (MPS) is een internationaal geregistreerde aangeschreven milieustandaard met als doel de impact op het milieu te beperken. MPS stimuleert het milieubewust kweken van bloemen, planten en bollen bij kwekers over de hele wereld. Op deze manier proberen ook wij onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

In onze vernieuwde online-catalogus kan u vanaf nu ook planten filteren aan de hand van verschillende kenmerken zoals kleur, hoogte en bloeiperiode.  Zo hopen wij u nog beter te helpen om van al uw projecten een succes te maken. Dit najaar starten we met de aanplant van een demo-border waar u als klant inspiratie kan opdoen en kennis kan maken met de nieuwste vaste planten. U zal online alles kunnen volgen vanaf aanplant tot en met het onderhoud.

U bent altijd van harte welkom op onze kwekerij.