Overslaan en naar de inhoud gaan
Uw partner in groen

Geschiedenis

In 1985 waagden Stefaan en Mie Verhulst - Van Ryckeghem hun eerste stappen in de professionele groensector. Wat begon als een bescheiden onderneming in de particuliere verkoop van tuinplanten, groeide al snel uit tot een moderne kwekerij met een uitgebreid assortiment vaste planten, siergrassen, varens en kruiden. Onze kwalitatieve producten trekken nu niet alleen groothandelaars, tuincentra, maar ook tuinaanleggers aan.

De kiem van ons bedrijf lag in de particuliere verkoop van bijzondere éénjarigen en een beperkt assortiment vaste planten op de ouderlijke hoeve van Stefaan. De groeiende belangstelling leidde in 1990 tot een verhuis naar een ruimere, meer geschikte locatie.

De nieuwe terreinen werd volledig op maat ingericht voor het kweken van vaste planten en minder bekende éénjarigen. Al snel verschoof onze focus volledig naar vaste planten. Met een oppervlakte van vier hectare benutten we onze ruimte optimaal: twee hectare aan serres worden gebruikt voor het stekken, scheuren, kweken en overwinteren van vaste planten, terwijl de rest van de kwekerij bestaat uit containervelden uitgerust met een geavanceerd irrigatiesysteem om waterverlies te minimaliseren.

Bij Vaste Planten Verhulst wordt de passie voor groen van generatie op generatie doorgegeven. Ook zoon Jonas en dochter Marlies zijn intussen al jaren actief in het bedrijf. 

In 2022 breidden we verder uit met nieuwe serres en containervelden, en een nieuwe waterput om onze opslagcapaciteit nog te vergroten. Gezien de steeds warmer wordende en drogere zomers is deze investering essentieel.

Al jaren streven we naar een zo ecologisch mogelijke benadering van onze plantenkweek. We wekken bijvoorbeeld onze eigen energie op met zonnepanelen en gebruiken gewasbeschermingsmiddelen zo gericht mogelijk om onze impact op het milieu te minimaliseren. Deze inspanningen werden erkend toen we in 2011 als eerste vasteplantenkwekerij in België het MPS A-label ontvingen. Met dit label onderstrepen we onze toewijding aan milieubewust kweken en het verminderen van onze ecologische voetafdruk.